Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

02.05.2015 Sokol Bozkov - FK ŽBS Železný Brod

03.05.2015 10:28

2.5.2015

Sokol Bozkov - ŽBS Železný Brod   3:3 (2:2)

Remíza v Bozkově

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Šilhán(65.min. Aubrecht)   Berka   Havrda   Kotlár M. (72.min. Kovář)

Grebeníček ml.   Kotlár T.   Maryško   Picek (65.min. Kameník)

Kysela     Holeček

     Derby v Bozkově začalo pro Brod dobře a již v 5.min. Holeček našel před brankou Kyselu, který otevřel skóre zápasu – 0:1. Jenže v sezóně už poněkolikáté brodský tým po vstřeleném gólu rychle zase inkasoval. V 6.min. měli domácí ve středu hřiště výhodu trestného kopu a načechraný centr za brodskou obranu skončil po hlavičce domácího útočníka v brodské bráně – 1:1. V 11.min. Bozkov vedl, když domácí hráči pěkně zakombinovali ve středu hřiště a následně se dostali za brodskou obranu. Brankář Kopal sice pěkně zakročil, ale na dorážku již byl bezmocný – 2:1. Brod byl poté až do konce zápasu lepším týmem. Ve 13.min. měl tutovku na vyrovnání Holeček, ale pálil vedle. V 18.min. po přihrávce Maryška pádil sám na branku Bozkova Holeček, ale neuvěřitelný ofsajd odmával pomezní, který musel totálně trpět na oči. V 19.min. se za obranu dostával Picek, ale míč špatně zpracoval. V dalším průběhu prvního poločasu se dostal do šance Maryško, jenže si míč nešikovně ukopl od nohy. Do další šance se poté dostával Kysela, jenže i jeho zradilo převzetí míče a to v situaci, kdy byl sám za obranou Bozkova. Brod kopal za zápas snad patnáct rohů a po jednom z nich našel Grebeníček hlavu Maryška, který v 44.min. pěkně vyrovnal na 2:2. Bozkov toho v prvním poločase moc dalšího  neměl a hrozil především ze standardních situací, kdy dvakrát zasáhl Kopal.

     I ve druhém poločase byl Brod nebezpečnější. Ale opět přišla dětinská chyba v obraně Brodu. V 55.min. měl Bozkov výhodu autového vhazování na polovině hřiště. Naprosto nesmyslně se postavili do obranné pozice Grebeníček, Kotlár T., kteří se nechali lehce přehodit. Poté špatně vystoupil na pravém beku Šilhán, ve středu obrany Berka a tak došlo k úniku domácího hráče z křídla. Domácí Aster byl poté faulován Havrdou a Bozkov měl výhodu pokutového kopu. Exbrodský Červený penaltou nepohrdl a Bozkov vedl 3:2. Domácí poté několikrát podržel brankář Kanaval. Brod v závěru hodně tlačil a zaslouženě vyrovnal, když se v 83.min. po rohovén kopu trefil hlavou Berka. V závěrečných minutách mohly oba týmy vstřelit rozhodující gól. Nejprve měl šanci Brod a o chvíli později bylo nebezpečno před brodskou brankou. Další branka již nepadla a tak derby skončilo remízou, která je tentokrát pro Brod spíše ztrátou.

Branky: 5.min. 0:1 Holeček, 6.min. 1:1 , 11.min. 2:1, 44.min. 2:2 Maryško, 55.min. 3:2 z penalty Červený, 83.min. 3:3 Berka.

Rozhodčí: Pekař      ŽK: 3:1           diváci: 130

Vyhledávání