Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

12.05.2018 Višňová - FK Železný Brod

14.05.2018 13:13

12.05.2018

Višňová - FK Železný Brod 1:4 (1:2)

Brod se podařilo postoupit do finálové šestky

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Šilhán     Musílek (56.min. Novotný)    Maryško    Aubrecht

Picek     Vanc    Makula K. (85.min. Král)    Kotlár T.    Hloušek

Svoboda (77.min. Šefr)

 

     V posledním zápase základní části krajského přeboru Brod opět potvrdil svou jarní formu. Prvních deset minut byl ale nebezpečnější soupeř, který se dvakrát dostal jednoduše za brodskou obranu, ale nakonec se do zakončení domácí nedostali. Brod v začátku trápila nepřesná rozehrávka, ale zhruba od desáté minuty byli hosté  lepší. Brodští poté několikrát zahrozili. Největší šanci otevřít skóre měl Hloušek, kterému naservíroval míč před branku Picek, ale domácí hráč skluzem střelu Hlouška vytěsnili na roh. Přesto Brod svou převahu rychle přetavil ve vedení. Ve 23.min. se po pěkné akci dostal do zakončení Svoboda a střelou na přední tyč otevřel skóre zápasu 0:1. Druhý gól přišel o dvě minuty později, kdy na konci další pěkné akce byl Kotlár 0:2. Pak byl blízko ke skórování Hloušek, ale jeho krásná střela skončila těsně nad. V 29.min. zbytečně chyboval na velkém vápně Kotlár a domácí měli přímý kop z nebezpečné vzdálenosti. Střela naštěstí šla hodně vedle. Brod byl ale na koni a na hřišti byl těchto chvílích jasně lepší. Jenže v 38.min. Kopal rozehrál na volného Aubrechta, který míč zbytečně ztratil a domácí následně získaly roh. Ten Brod sice ubránil, ale odrazil se na roh velkého vápna, kde si domácí hráč pohrál s dvojicí Picek, Kotlár a následný centr do vápna si našel zcela neobsazený Mazánek, který z ničeho nic snížil v 38.min. na 1:2. A mohlo být hůř. Hned po následném výkopu znovu chyboval Kotlár a domácí hráč poté pádil sám na bránu. Po kličce Kopalovi dokonce měl před sebou již jen prázdnou branku, ale Maryško předvedl zákrok dne a z brankové čáry skluzem dokázal míč dostat. Akce ale pokračovala dále a vykopnutý míč se dostal zpět k domácímu hráči, který míč dal zpět pod sebe a další tutovka skončila naštěstí nad brodskou brankou. Takže Brod mohl během 30 vteřin přijít o dvoubrankové vedení.

     Na začátku druhého poločasu pěkně střílel Makula a domácí brankář se blýskl krásným zákrokem. Poté však bylo vyrovnání na vlásku. Jednou uchránil Brod od pohromy Kopal, jednou domácí hráč přestřelil a jednou míč projel celým malým vápnem. Brodu se v té chvíli drželo štěstí. V 70.min. přišla druhá velká chvíle Maryška, který z přímého kopu vymetl šibenici a zvýšil na 1:3. Od té doby se dostal Brod zase nahoru a měl již zápas pevně ve své moci. V 74.min. se prosadil Šilhán a bylo to 1:4. Další gól na kopačkách měli v závěru již jen hosté, ale skóre se už neměnilo. Brod tak dokázal i díky ztrátě Hrádku v Semilech se dostat do finálové šestky krajského přeboru.

„Úvod zápasu nás trápily velké nepřesnosti. Od 10.min. jsme ale hráli výborně a zaslouženě jsme vedli. Pak jsme soupeře sami dostali zpět do zápasu a přežili několik šancí. Závěr zápasu byl zase v naší režii a celkově jsme zaslouženě zvítězili.“ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav

Branky – 39.min. Mazánek – 23.min. Svoboda, 25.min. Kotlár, 70.min. Maryško, 74.min. Šilhán.

Rozhodčí: Šmíd     ŽK: 1:3,     Diváků: 70

 

Vyhledávání