Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

13.04.2019 FC Nový Bor - FK Železný Brod

15.04.2019 09:21

13.04.2019

FC Nový Bor - FK Železný Brod 0:0 (0:0)

Brod vydřel bod

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Vozka   Šilhán   Musílek  Picek  

Kotlár T.(90.min. Musílek F.)   Makula  Novotný  Vanc  Šefr M. (70.min. Šefr K.)

Kysela

 

     Po první jarní prohře čekal na Brod těžký zápas v Novém Boru, který hraje asi nejlepší fotbal v kraji. Z různých důvodů chyběli Kotlár M., Hloušek, Král, Aubrecht, Olyanin a tak byl celkem problém dát brodskou jedenáctku dohromady. V sestavě brodského áčka se tak objevil po šesti letech Vozka Pavel. Na jaře hrál poprvé i Novotný, který celou zimu ze zdravotních důvodů nemohl trénovat a zatím hrál za rezervu. Picek netradičně zaskočil na kraji obrany. Brod, vědom si kvalit soupeře, nastoupil s defenzivní taktikou a tak domácí měli od začátku převahu. Obranná hra Brodu měla občas trhlinky a tak se Bor dostal do čtyř velkých šancí. V 16.min. po rohovém kopu Brodu přišel brejk, který vyřešil Kopal. Ve 20.min. Kopal neodhal výběh, ale naštěstí domácí hráč loboval vedle. Ve 25.min. domácí brankář vykopl míč přesně za obranu Brodu, kde se dostal do tutovky útočník Boru, který zkoušel opět lobovat. Tentokrát bylo provedení lepší, ale břevno branky pomohlo hostujícímu týmu a tak Brod přežil další kritický okamžik. Do poločasu bylo ještě jednou rušno před brodskou brankou a to zase Brodu pomohla tyč, po obranném zákroku Vozky. Brodský tým v útočné fázi toho moc v prvním poločase nepředvedl. Nicméně hosté vstřelili branku, když se trefil Kysela, ale pomezní odmával ofsajd.

     Ve druhém poločase byl obraz hry podobný. Bor se tlačil do útoku a Brod se snažil hrát na brejky. Domácí si již tolik šancí nevytvořili. Jednou zachraňoval na brankové čáře Picek, který zastoupil již překonaného Kopala a jednu těžší střelu Kopal zlikvidoval. Brod byl v druhé půli nebezpečnější a dobrou střeleckou pozici měl Šefr M. , který ale střílel slabě. Do šance se dostal Kysela, ale střelu z úhlu domácí brankář vyrazil před branku, kde trestuhodně nikdo nedorážel. V 88.min. měl Brod velkou příležitost, kdy měl výhodu přímého kopu z velkého vápna, ale Makula mířil velmi nepřesně. Závěrečný nápor Boru hosté již celkem zvládli v pohodě a tak Brod získal velmi cenný bod.

Rozhodčí: Paulus   ŽK: 2:0    diváků: 110

„ Dnes jsme za bod rádi, protože Nový Bor je z mého pohledu momentálně nejlepší v kraji. Měli jsme samozřejmě velkou kliku, ale kluci si dnes bod vydřeli a jsme spokojeni..„ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav.

 

Vyhledávání