Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

13.10.2018 Slovan Frýdlant - FK Železný Brod

16.10.2018 14:01

13.10.2018

Slovan Frýdlant - FK Železný Brod 1:3 (0:1)

Brod z Frýdlantu přivezl tři body

sestava FK ŽBS :                                                   Novotný

Aubrecht    Picek   Šilhán   Král

Kysela  Vanc   Svoboda   Makula K.(82.min. Šefr)  Hloušek

Štastný (76.min. Habr)

 

     Brod měl potíže se sestavou. Odjel do Frýdlantu bez několika hráčů stabilního kádru a měl na střídačce pouze dva náhradníky. Domácí začali náporem. Ve 4.min. proletěl míč po rohovém kopu malým vápnem Brodu, kde naštěstí žádný domácí hráč míč nezasáhl. Brodský tým ale rychle dostal zápas pod kontrolu. Již v 6.min. Hloušek roh přesně posadil na hlavu Vance, který pěknou hlavičkou otevřel skóre zápasu 0:1. I poté si Brod vytvářel šance. V 9.min. Hloušek postupoval sám na branku Frýdlantu, ale pálil mimo branku soupeře. Ve 26.min. měl tutovku Kysela, ale také střílel vedle. Ve 29.min. po pěkné akci přestřelil domácí branku Makula. Frýdlant se do větší šance nedostal a tak poločas skončil hubeným vedením hostí.

     Ve druhém poločase se do první větší šance dostali domácí, kteří v 55.min. poslali nebezpečný míč před brodskou branku, ale naštěstí ani jeden hráč soupeře míč do branky neusměrnil. V 62.min. vychytal Hlouška brankář Frýdlantu Trytko. V 65.min. Brod podnikl pěknou akci, kdy rozebral soupeřovu obranu a Kysela byl sám před brankou. Místo zakončení ještě přihrával na Hlouška, kterého stačil domácí hráč zablokovat a tak gól do prázdné branky bohužel nepadl. V 66.min. Kysela vše napravil. Autové vhazování Aubrechta prodloužil hlavou Vanc a Kysela hlavou zvýšil na 0:2. V 71.min. hosté přežili šanci domácích. V 73.min. se do brejkové situace dostal Hloušek, který byl v domácím vápně faulován a z nařízené penalty Makula zvýšil již na 0:3. Poté měli hosté několikrát šanci k brejku, ale řešení bylo z jejich strany špatné. V závěru hosté polevili v koncentraci a v 89.min. přišla pěkná rána Tauše, který upravil na 1:3. Prakticky vzápětí Brod mohl inkasovat podruhé, ale střela po standardní situaci o vlásek brodskou branku minula. Brod vyhrál a dá se říci, že zaslouženě.

„Měli jsme tentokrát velké problémy se sestavou. A tak jsem rád, že jsme zápas zvládli a připsali si tři body do tabulky. Soupeř byl snaživý, ale moc jsme ho do šancí nepouštěli. Dnes to byla naše zasloužená výhra.“ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav.

Rozhodčí: Nádeník     ŽK: 1:1     Diváků: 120

 

Vyhledávání