Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

14.05.2017 FK ŽBS Železný Brod U13 - FK Česká Lípa U13

16.05.2017 09:28

14.05.2017

FK ŽBS Železný Brod - FK Česká Lípa  2:1 (1:1)

 

sestava FK ŽBS :                                                   Michaler

Drexner, Čapek, Hnídek

Vepřek A., Podzimek, Brožek Jakub

Kadlec

(Antosz, Ursta)

 

     Možná se dá říct, že sedmý jarní zápas našich mladších žáků začal již před utkáním. Z různých důvodů nám vypadli hned čtyři hráči základního kádru, a tak s ohledem na velmi těžké podzimní střetnutí s tímto soupeřem, které jsme rozhodli až v úplném závěru, bylo jasné, že nás rozhodně nečeká pohodové utkání. Zápas začal váhavou rozehrou našeho týmu a soupeř se hned v první minutě dostal do šance, Štěpán Michaler však střelu hostí bez problémů pokryl. V dalších minutách jsme byli nebezpečnější my, nedá se ovšem říct, že bychom se dostávali do mnoha střeleckých příležitostí. V prvním poločase se hrálo víceméně pouze mezi vápny obou týmů, i přesto se skóre měnilo relativně brzy. V páté minutě se k rohovému kopu postavil Adam Vepřek a centrem do brány překvapil českolipského brankáře, s jehož přispěním skončil míč v síti. Zaskočený soupeř se pak jen horko těžko dostával do hry a v této pasáži utkání jsme byli především ve hře na míči lepší my. V nepříjemném horku nám však postupně docházely síly a hráči hostujícího týmu se přece jen dostali zpátky do zápasu. V 17. minutě jsme zaváhali v přístupu ke středopolaři soupeře, kterému jsme dali přece jen více místa než by bylo zdrávo, a z pohotové střely Česká Lípa srovnala. Po zbytek prvního poločasu byl pak soupeř místy lepší a aktivnější, a je nutné říct, že jsme byli rádi, když první polovina utkání skončila za remízového stavu.

     Do druhé půle jsme nastoupili s odhodláním rozhodnout utkání v náš prospěch a hned v jejím úvodu jsme se dostávali na dostřel branky soupeře. Hned několik příležitostí volalo po rychlejším zakončení, avšak na dynamické práci s míčem musíme nadále usilovně pracovat. Česká Lípa hrozila ve druhém poločase pouze z brejků, nicméně drtivou většinu akcí soupeře se nám podařilo zlikvidovat v zárodku, a když už se hosté ke střele dostali, tak nás podržel Štěpán Michaler. Dá se ovšem říct, že situací, kdy docházelo k ohrožení naší branky, bylo ve druhé půli jen pomálu a utkání jsme svým způsobem bez potíží kontrolovali. Brankové vyjádření nás nicméně dlouhodobě trápí a tak šance Adama Vepřeka, Matese Podzimka či Dana Kadlece sice volaly po gólu, přáno nám ovšem nebylo. Zápas tak rozhodla situace z 55. minuty, kdy se Adam Vepřek prosmýkl obranou soupeře a ve své šanci byl zastaven v rozporu s pravidly. Kopala se penalta, kterou s přehledem proměnil Péťa Čapek. Klid nám mohla dodat hned další příležitost našeho týmu, to by ovšem Kuba Brožek ve vyložené šanci musel trefit míč směrem do brankového zařízení. Míč však pro jistotu netrefil vůbec... Závěr utkání pak přinesl tlak České Lípy, který se nám ovšem podařilo v klidu překonat, a mohli jsme se tak radovat z dalšího vítězství, jež bylo upracované, avšak vzhledem k počtu šancí a hernímu projevu snad i zasloužené.

     Našim mladším žákům tak patří poděkování za poctivě odbojované utkání, ve kterém jsme ovšem ukázali ještě spoustu nedostatků, na nichž musíme pracovat. Avšak také nám nastínilo mnoho pozitivních věcí, na kterých se rozhodně dá stavět. V příštím utkání hostíme soupeře, tentokrát ze Semil/Bozkova, které odehrajeme opět na „domácím hřišti“ v Turnově v neděli 28. května v tradičním čase od 11,15.

branky: Vepřek A., Čapek

Vyhledávání