Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

14.06.2014 Jablonec n/J - FK ŽBS Železný Brod

18.06.2014 17:03

14.6.2014

Jablonec n/J - ŽBS Železný Brod   4:2 (2:1)

Brod se s divizí rozloučil porážkou

sestava FK ŽBS :                                                   Kordík

Kraus   Toman   Kovář (79. Aubrecht)   Kordík J.

Hloušek   Maryško   Brožek   Král   Holeček (55. Picek)

Šimek

 

     Závěr letošního ročníku divize C byl ve znamení derby v Jablonci nad Jizerou. Domácí fotbalisté porazili Železný Brod 4:2.

     Ve třetí minutě hosté z Brodu odvrátili roh za velké vápno, kde míč Povr posunul doprava na Krejčíka a jeho gólovou nabídku si do vlastní sítě srazil Jakub Kordík 1:0. Pro Kordíka to byl již třetí vlastní gól za jarní část divize. V šesté minutě měl další šanci Jablonečku Krystan, ale hlavičkoval nad branku. Pak se hra vyrovnala a za hosty byli aktivní Holeček s Hlouškem. Navíc se v 10. minutě Brod dožadoval penalty, ale po zákroku rozhodčí jen nařídil rohový kop. Pak měl šanci Holeček, ve 13. minutě předvedl hezký průnik po levé straně, ale zakončil vedle branky.

Ve 22. minutě si naběhl domácí Helm na kolmou přihrávku, krásně našel volného Vodrážku, který nedokázal zívající branku trefit. Ve 34. minutě Holeček převzal mezi stopery míč, ještě ho posunul na Hlouška, který neměl problém prostřelit Farského a vyrovnal. Ve 40 minutě jablonečtí předvedli hezký ťukes na jeden dotek zakončený gólem Jirky Povra na poločasových 2:1.

Po přestávce pokračovala obě mužstva v útočném fotbale a hned ve 49. minutě aktivní Hloušek střelou z 25 metrů nachytal Farského a vyrovnal. Radost hostí nevydržela dlouho. Za čtyři minuty Povr vysunul Krystana, a ten si věděl rady 3:2. V 58. minutě Soběslav skvostnou přihrávkou do ulice vyslal opět Krystana na zteč branky, a ten byl podruhé úspěšný.

Poté se hrálo převážně ve středu pole až do 74. minuty, kdy Krystan zezadu ve skluzu trefil soupeře a šel předčasně do sprch. Jablonec si i v deseti dokázal soupeře udržet na uzdě a ještě v 88. minutě po centru Šilhána hlavou střídající dorostenec Jablonce Kuhn zatřásl břevnem. Železný Brod se tak rozloučil s divizí porážkou, ale předvedl i přes výsledek 4:2 velmi dobrý výkon, za který se fotbalisté nemuseli stydět. Navíc jim chyběl zraněný Peškar a trenér Josef Hloušek již sledoval utkání jen z pozice diváka, takže v derniéře divize převzal taktovku Luděk Hnídek.

Branky: 53. a 58. Krystan, 3. Kordík J. (vl.), 40. Povr - 34. a 49. Hloušek.

Rozhodčí: Ježek, ŽK: 2:0, ČK: 74. Krystan (Jablonec).

Diváků: 220

Vyhledávání