Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

17.05.2014 FK ŽBS Železný Brod - Nová Paka

18.05.2014 10:20

17.5.2014

FK ŽBS Železný Brod - Nová Paka  2:5 (1:2)

Vedoucí tým divize C si odvezl z Brodu tři body

sestava FK ŽBS :                                                   Ducháček

Kovář (80.min. Aubrecht)  Toman   Kordík J.  Kraus

Honc   Havrda  Peškár  Maryško Hloušek

Holeček

 

     Do Železného Brodu zavítal vedoucí tým tabulky, který pravděpodobně postoupí do třetí ligy a který je složený z hráčů Nové Paky a Nového Bydžova. Od nové sezóny   Nová Paka z fotbalové mapy celostátních soutěží zmizí a vznikne nový tým pod názvem Union 2013.  V týdnu si zlomila prst brankářská jednička Železného Brodu Kopal a tak do branky Brodu nastoupil sedmnáctiletý Jakub Ducháček. Počasí fotbalu nepřálo a po celých devadesát minut zkrápěl místní pažit intenzivní déšť.

     Zápas začal chybou J. Kordíka, který váhal s rozehrou a poté se hostující Janda uvolnil v levém křídelním prostoru a jeho následný centr proměnil Labík ve vedoucí gól hostů a to v 52 vteřině zápasu. Hosté pokračovali poté v aktivní hře, ale gól padl na druhé straně, když v 10.min. vyrovnal Hloušek, který dopravil do branky odražený míč po předchozí střele svého spoluhráče. Vyrovnání na určitou dobu hosty vyvedlo z tempa a hra se pomalu začala vyrovnávat. Domácí se poté několikrát snažili o střelbu na kluzkém terénu zpoza šestnáctky a pěknou ranou se prezentoval Peškár. Klid na kopačky hostujících fotbalistů přinesla částečně až 37. minuta zápasu, ve které šli hosté znovu do vedení. Paradoxem je fakt, že i druhý gól v síti domácích byl jako přes kopírák úvodního gólu z 1. minuty. Rozdíl byl jen personální, centr Žalmana našel nabíhajícího Bastina a Paka vedla.

     Po změně stran se hosté snažili od úvodního hvizdu přidat rychle další uklidňující branku. Tento plán jim vyšel v 52. minutě, ve které Janda zkušeně umístil svoji střelu k levé tyči a zvýšil vedení na rozdíl dvou gólů. Nutno poznamenat, že další snaha hostů většinou končila mimo domácí svatyni a několik střel ještě stačili železnobrodští obránci zablokovat. V 67.minutě předvedl pěknou kombinaci i domácí tým. Peškar, po předchozí ch několika narážečkách v pravém křídelním prostoru, poslal milimetrový centr na naběhnutého Havrdu a ten z bezprostřední blízkosti podruhé překonal novopackého bránkáře Bartalského a dostal Železný Brod opět na kontaktní gól. Hosté bohužel dokázali brzy na tuto branku odpovědět. Střídající Jisl, který na podzim za Železný Brod nastoupil v jednom zápase,  byl na hřišti teprve tři minuty a tváří v tvář nedal brankáři Ducháčkovi šanci zasáhnout. Nutno dodat, že gólu předcházela chyba obránců Tomana a Kováře. Brankový účet utkání uzavřel v 77. minutě Blažej, kterého do brejku vyslal za obranu soupeře Ptáček. Prvně jmenovaný proměnil samostatný nájezd hokejovým blafákem a popáté rozvlnil železnobrodskou síť. Hosté tak splnili tříbodovou povinnost a upevnili si čtyři kola před závěrem soutěže vedoucí postavení v tabulce se sedmibodovým náskokem před pronásledovatelem ze středočeské Dobrovice.

BRANKY : 11. Hloušek, 67. Havrda – 1. Labík, 37. Bastin, 52. Janda, 74. Jisl, 77. Blažej.

Rozhodčí: Coufal  

ŽK: 1:0  

diváků 86

Vyhledávání