Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

18.08.2018 FK Železný Brod - Tatran Bílý Kostel

21.08.2018 13:34

18.8.2018

FK Železný Brod - Tatran Bílý Kostel 3:2 (3:1)

Brod začal novou sezónu výhrou

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Kotlár M. (70.min. Kysela)    Šilhán    Musílek     Král

Picek     Vanc   Makula K.(86.min. Podstawek)   Havrda (71.min. Novotný)   Hloušek

Svoboda (92.min. Olyanin)

 

     V prvním zápase nové sezóny byl Brod papírově favoritem a v prvním poločase to i potvrzoval. Hned od úvodu byli domácí lepším týmem a poměrně rychle se díky Havrdovi ujali ve 12.min. vedení. O chvíli později Havrda byl blízko druhému gólu, Brankář Kostela vykopl z boku hřiště míč na půlící čáru, kde Havrda z voleje napálil míč na opuštěnou branku hostí. K parádnímu gólu z 50m chyběl asi půlmetr. V 15.min. přišla laciná chyba Krále, který fauloval v pokutovém území a Duriš Jan penaltu s přehledem proměnil na 1:1. Brod si vedení ale vzal rychle zpět, když v 21.min. Vanc s Makulou rozebrali obranu hostí a Makula střelou k tyči dal na 2:1. A Brod měl i další šance. Svoboda se dostal sám před brankáře, ale nevyšla mu finální klička před prázdnou branku. Největší šanci měl Picek, který měl celou prázdnou branku před sebou, ale trefil pouze břevno branky Kostela. V nastavení ale nakonec Brod třetí gól přidal, když se po akci Picek, Hloušek  dostal do zakončení Svoboda. A ten prázdnou branku neminul a zvýšil na 3:1. Celkem zasloužené vedení a slušná hra Brodu byla pro diváky příslibem dobré zábavy i do druhého poločasu.

     Jenže opak byl pravdou. Hned z prvního útoku si v 46.min. dal vlastní gól Musílek, když se nezkušeně nechal natlačit před vlastní branku a pak se nešťastně od něj odrazil do brodské sítě 3:2. Domácí tým to naprosto vykolejilo a Brod hrál hodně špatně. Hosté vycítili šanci a přestože neměli na míči převahu, tak byli jednoznačně nebezpečnějším týmem. Kostel si vytvořil do konce zápasu tři obrovské šance a byl blízko vyrovnání. Jednou Brod zachránil Kopal, podruhé šla střela těsně vedle a potřetí z brankové čáry po obrovském závaru zažehnal pohromu Musílek. Brod měl ve druhém poločase šancí méně. Přesto mohl skóre navýšit po centru Hlouška Havrda, ale míč netrefil přesně. Tutovku měl střídající Kysela, ale brankář hostí předvedl pěkný zákrok. Brod se tedy do poslední minuty bál o výsledek, ale nakonec tři body získal.

 „Byl to pro nás těžký zápas. V prvním poločase to bylo v pohodě a nebýt zbytečné penalty, tak jsme zápas asi již rozhodli. Ve druhém poločase to ale byla hrůza. Absolutně jsme vypadli z tempa a nedařilo se nic. Soupeř měl šance na vyrovnání, ale nakonec jsme lopotnou výhru udrželi. “ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav

Rozhodčí: Marek     ŽK: 6:5     Diváků: 112.

Vyhledávání