Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

20.04.2019 FK Železný Brod - Slovan Hrádek n.N.

22.04.2019 16:38

20.04.2019

FK Železný Brod - Slovan Hrádek nad Nisou 2:1 (1:1)

Brod naplno bodoval

sestava FK :                                                        Kopal

Aubrecht   Šilhán   Musílek   Král  

Šefr M.(85.min. Kotlár M.)   Makula  Kotlár T.   Picek  Kysela

Hloušek (90.min. Šťastný)

 

     Na Brod po cenné remíze v Boru čekal soupeř, který je na tom v tabulce podobně. Hrádek ale v prvním poločase svým výkonem překvapil a byl lepším týmem. Brod se těžce dostával do zakončení a tak si toho moc nevytvořil. Naopak hosté byli nebezpeční a po chybě Picka měl Hrádek v 10.min., po následném faulu brankáře Kopala, výhodu pokutového kopu. Penaltu brankář Kopal nohou zneškodnil a Brod tak mohl i nadále myslet na dobrý výsledek. I další šanci hosté neproměnili a tak přišla 38.min., kdy se Makula probíjel do vápna hostí. Hrádecký Brožík zahrál úmyslně rukou a následovala penalta i na druhé straně. Tu s jistotou proměnil Hloušek a Brod vedl 1:0. Domácí ale vedení do poločasu neudrželi. V nastavení prvního poločasu měl Hrádek výhodu rohového kopu. Při následném centru si vzájemně vadili na malém vápně Šilhán s brankářem Kopalem, který míč vyboxoval přesně na kopačku Roba, který se z voleje trefil pod víko brodské branky 1:1.  Laciný  gól tak přinesl remízový poločasový stav.

     Druhý poločas se hra Brodu výrazně zlepšila a šanci měl na kopačce Kotlár T., ale branku netrefil. Hrádek se ve druhém poločase dostal již jen do jedné větší šance, kdy hlavička skončila asi dva metry vedle. V 79.min. přišla pěkná akce Šefra, který se prokličkoval do vápna hostí a přihrávkou našel Kotlára T., který parádní ranou poslal Brod znova do vedení 2:1. Hosté se poté snažili vyrovnat, ale kromě rohů je Brod do šancí již nepustil. Domácí tak získali důležité tři body.

Branky: 39.min. z penalty Hloušek, 79.min. Kotlár Tomáš  – 45+1.min. Rob

Rozhodčí: Provazník   ŽK: 3:4   diváků: 139

„Hrádek byl velmi těžkým soupeřem a výhra nás samozřejmě těší. Soupeř dominoval ve vzduchu a to nás dostávalo hlavně v prvním poločase pod tlak. Rozhodla asi neproměněná penalta hostů. My dnes nehráli optimálně, ale druhý poločas jsme se zvedli a zápas nakonec zvládli. Ale každopádně Hrádek nás potrápil a tři body jsme dnes získali s notnou dávkou štěstí. „ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav.

 

Vyhledávání