Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

23.03.2019 Sokol Rovensko - FK Železný Brod

25.03.2019 13:21

23.03.2019

Sokol Rovensko - FK Železný Brod 1:1 (0:0)

Brod přišel o vítězství v posledních vteřinách

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Kotlár M.   Šilhán   Musílek   Král

Aubrecht    Makula   Kotlár T.   Vanc   Picek (77.min. Kysela)

Hloušek (92.min. Habr)

 

     Ve druhém jarním zápase zajížděl brodský tým na hřiště nedalekého Rovensko. Rovensko nastoupilo v kompletní sestavě včetně posil a tak Brod očekával těžký zápas. Hřiště po zimě rozhodně ještě nebylo v ideální kondici a oba týmy měly docela technické problémy. V prvním poločase se hrál vyrovnaný zápas a moc šancí si oba týmy nevytvořily. Asi největší šanci měli domácí v 15.min., kdy se na malém vápně objevil nepokrytý hráč. Ale pro Brod to nakonec dopadlo relativně v klidu, protože hráč Rovenska to technicky nezvládl. Hosté zahrozili v 19.min. po rohovém kopu, ale skóre se neměnilo.

     Bezbrankový stav vydržel až do 55.min., kdy se při standartní situaci míč dostal k Šilhánovi, který poslal Brod do vedení 0:1. Od té doby hosté kontrolovali hru a Rovensku toho moc nedovolili. Tedy až na jednu situaci v 72.min. kdy Kopal zlikvidoval hlavičku domácích. V 83.min. měl Brod kopat penaltu, kdy jasný faul na Kotlára neviděl z přítomných jediný člověk a to hlavní arbitr. V 88.min. měl blízko ke gólu Hloušek, ale svůj únik přesně nezakončil. V 89.min. byl vyloučen Král, který dostal druhou žlutou kartu za zakopnutí míče. Ve třetí minutě nastavení rozhodčí Bohata daroval domácímu týmu přímý kop z hranice vápna. Domácí Vítek jím v 94.min. zápasu nepohrdl a přesnou střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Poté Brod jen rozehrál a byl konec. A tak si Brod  s pocitem křivdy odvezl z Rovenska pouze bod.

Branky: 90+4 Vítek – 55.min. Šilhán
Rozhodčí: Antonín Bohata   ŽK: 1:4  ČK: 0:1 (89.min. Král)   diváků: 110

„Zápas to byl vyrovnaný. Rovensko dnes nastoupilo s dobrým mančaftem a myslím si, že pokud v této kompletní sestavě budou nastupovat, tak potrápí každého soupeře. Dnes nás ale o cennou výhru připravil hlavní rozhodčí a jsme pochopitelně naštvaní“ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav.

 

 

Vyhledávání