Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

23.04.2016 Česká Lípa - FK ŽBS Železný Brod

27.04.2016 09:52

23.4.2016

Arsenal Česká Lípa - FK ŽBS Železný Brod   1:2 (1:1)

Brod přivezl cenné body z Lípy

sestava FK ŽBS :                                                   Krčmárik

Kotlár T.   Berka (40. Kovář)   Král   Podstavek

Maryško   Aubrecht

Močkovský   Holeček (87. Drobný)   Picek

Šefr (74. Kysela)

 

     Áčko Železného Brodu zajíždělo na půdu České Lípy a vědělo, že ho na pažitu třetího týmu tabulky nečeká nic jednoduchého. Hned od úvodu domácí fotbalisté potvrzovali, že nepatří do špičky krajského přeboru jen tak náhodou, a jejich individuální dovednosti a práce s míčem byla znamenitá. Nicméně na to se ve výsledku ve fotbale nehraje a Brod byl od začátku utkání výrazně lepší a nebezpečnější. Již ve 3. minutě se k zakončení z pravé strany dostal Holeček, ale jeho rána si cestu do branky nenašla. Hned o dvě minuty později po Maryškově vybídnutí pádil Močkovský do nadějného protiútoku, který se brodský středopolař snažil vyšperkovat ještě přihrávkou před bránu na Šefra, ten však balon nepochopitelně netrefil. Tato příležitost by se však stejně do zápisu o utkání dostat nemohla, neboť brodský útočník stál v ofsajdovém postavení, v zápase sice poprvé, nicméně ne naposled. V 8. minutě utkání se po Šefrově vybídnutí zastřeloval Aubrecht, jehož ránu z prostoru před vápnem s námahou vytěsnil domácí Chadraba. O další příležitosti se brodští fotbalisté připravili sami, když v možnostech postupovat do otevřené obrany soupeře je připravilo buď postavení mimo hru, nebo nepřesná či ukvapená přihrávka. V 18. minutě se tak po ojedinělé akci Lípy domácí borci mohli radovat. Centr z pravé strany efektně patou za sebe prodloužil domácí Müller a nabídnutou možností nepohrdl Kýček, který si míč v poklidu zpracoval a druhým dotykem s přehledem zakončil za Krčmárikova záda v bráně hostů. Nutno dodat, že bránění této situace hrubě podcenilo hned několik brodských fotbalistů.

     V dalším průběhu první půle se však Železný Brod nepoložil a pokračoval v dobrém výkonu z úvodu utkání. Ve 27. minutě se po centru Močkovského dostal k odraženému míči Aubrecht a ten již neměl problém rozvlnit síť domácích. Přesnou ranou nedal Chadrabovi žádnou šanci. Ve 30. minutě domácí zahrávali nebezpečnou standartní situaci, tu však s přehledem zneškodnil Krčmárik. V dalším průběhu se brodští hráči dostávali do mnoha nadějných příležitostí, nicméně žádná z akcí již domácího brankáře neohrozila. Poločas tak předčasně ukončila nešťastná situace ze 40. minuty, kdy se při rutinním odkopu z místa vážně zranil stoper hostů Berka. Toho musela s podezřením na vážné zranění kolene odvézt rychlá záchranná služba do místní nemocnice. Diagnóza zatím není známá, nicméně dá se s politováním předpokládat, že si brodský fotbalista již v letošní sezoně nezahraje. Zápas se tedy musel na dobrou půlhodinu přerušit.

     Zbytek první půle se tak odehrál společně s poločasem druhým, kdy se po pěti minutách pouze vyměnily strany, a plynule se pokračovalo ve hře. Brodští hráči ve druhé části hry navázali na výborný výkon z půle první, k čemuž jim pomohla i touha uspět a dobrým výsledkem potěšit jejich zraněného spoluhráče. Druhý poločas ovšem začal nebezpečnou akcí českolipských fotbalistů, kdy Kýček pádil do šance, tu však včasným vyběhnutím zmařil Krčmárik. To však byla jen ojedinělá příležitost domácích, neboť obranná hra hostů ničila útoky soupeře již v úplných zárodcích. Velkou příležitost si Brod vytvořil v 50. minutě, kdy se po vybídnutí Pickem objevil před Chadrabou Holeček, ten však s přispěním domácího brankáře šanci neproměnil. To však hosty nemuselo mrzet, neboť se prakticky ihned poté řítil na domácí branku Aubrecht, jenž ještě nezištnou přihrávkou vyzval ke skórování Šefra, a ten se již nemohl mýlit. Vedení hostů nemuselo trvat dlouho, neboť ihned z rozehry se rozhodl z půlky hřiště vystřelit Kýček, a pořádně vylekal hostujícího Krčmárika, jenž střelu domácího střelce vyrazil na roh. Pak už to bylo pouze spalování šancí brodských fotbalistů. Dvakrát na branku domácích utíkal Aubrecht, jednou Šefr, oba se však již buď vystříleli, nebo jim při vydatném dešti zvlhl střelecký prach. Velkou příležitost zazdil po rohu Močkovského Maryško, svůj timing na centr nezvládl a míč hlavou trefil vysoko nad. Stejný hráč pádil v 71. minutě po přihrávce Aubrechta osamoceně na domácího Chadrabu, toho z vápna sice obstřelil, avšak stejně tak obstřelil i branku, a to o dobrého půldruhého metru. Do konce zápasu se již nic důležitého nestalo, Lípa se sice dostala do tlaku, ten ovšem nezužitkovala a ani si nevytvořila žádnou zaznamenáníhodnou šanci. Železný Brod se tak mohl radovat ze tří bodů ze hřiště soupeře, od něhož se body jen tak nevozí. Hostující fotbalisté zvítězili zaslouženě a je jen otázkou pro ně a pro jejich trenéry, proč takovéto kolektivní a obětavé výkony nepodávají ve všech utkáních.

    Závěrem přejeme Tomáši Berkovi, ať se co nejdříve opět ukáže na fotbalovém hřišti!

 

branky: 18. Kýček – 27. Aubrecht, 51. Šefr

rozhodčí: Horák – Marek, Čurda

diváků: 100

Vyhledávání