Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

23.3.2013 FK ŽBS Železný Brod B - Jiskra Mšeno B

25.03.2013 18:47

23.3.2013

FK ŽBS Železný Brod B - Jiskra Mšeno B   3:5 (1:1)

     Začátek zápasu byl z obou stran díky malým rozměrům hřiště velmi opatrný. Míč létal ze strany na stranu a byl stále mimo hru. První vzrušující moment přinesl nařízený pokutový kop domácích v 8. minutě zápasu, když stoper Pavlata fauloval v pokutovém území útočníka domácích. Zahrání pokutového kopu se ujal Berka a nedal Zounkovi v brance Mšena šanci 1:0. Zápas se ubíral stejným směrem, i když Mšeno si vytvořilo územní převahu a boj se odehrával většinou na polovině domácích. Ve 14. minutě se u postranní čáry dostal k míči Plný a poslal před branku centr, který hlavou sklepnul Pokorný na Martina Vejpravu ml. a ten střelou z hranice vápna srovnal na 1:1. V dalších minutách se obraz hry moc nezměnil. Hráči Mšena se snažili kombinovat, ale na malém prostoru se jim to moc nedařilo. Do ojedinělé šance se dostal Pokorný, když šel sám na branku, ale nedal.

     Druhý poločas pro Mšeno nezačal vůbec dobře, ve 47. minutě hráč domácích Kuhn v nouzi nakopl míč ze 30 metrů na branku Mšena a brankář Zounek záhadně pustil míč do sítě. Byla to rána, ze které se hosté rychle oklepali a hned v 51. minutě vystřelil z dálky dobře hrající Vejprava ml., sražená střela se odrazila ke Švorcovi a ten srovnal na 2:2.

     Od této chvíle opět Mšeno převzalo otěže zápasu a vytvářelo si tlak, který vyvrcholil českou uličkou, kterou vymyslel Škvor a poslal Hýře do šance, a ten z úhlu prostřelil brankáře Brodu 2:3. Domácí tento gól srazil do kolen a přestali úplně hrát. Z toho vyplynula jediná hezká fotbalová akce v 65. minutě a na jejím konci Švorc vysunul Hýře a ten opět svoji šanci proměnil 2:4. Domácím se podařilo zdramatizovat utkání z ojedinělé standardní situace v 69. minutě, když centr do pokutového území hlavou usměrnil pohodlně domácí Berka 3:4. Kdo by čekal od této chvíle tlak domácích, mýlil by se. Mšeno závěr zápasu odehrálo s míčem na svých kopačkách a domácí k ničemu nepustilo. Pátou branku Mšeno přidalo v 86. minutě, když Koudelka st. poslal krásnou kolmici rozběhnutému Kohoutovi a ten dloubáčkem přehodil domácího brankáře 3:5.

Branky: 8. (PK) a 69. Berka, 47. Kuhn - 60. a 65. Hýř, 14. Vejprava ml., 51. Švorc, 86. Kohout.

Železný Brod B: Ducháček - Hlubuček, Mařík, Hadač, Kovář - Tunka, Berka, Makula, Kuhn - Šefr, Šimek.

Mšeno B: Zounek - Škvor, Vejprava st., Pavlata, Kohout - Škvor, Vejprava ml., Novotný, Hýř (45. Plný) - Pokorná, J. Lietava (75. Koudelka st.).

Vyhledávání