Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

27.10.2018 TJ Doksy - FK Železný Brod

30.10.2018 10:01

27.10.2018

TJ Doksy - FK Železný Brod 1:1 (1:1)

Brod přivezl bod

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Kotlár T.    Novotný    Šilhán   Král

Picek  Vanc   Svoboda (89.min. Šefr)   Makula K.   Hloušek

Kysela

 

      Po smolné prohře s druhou Skalicí zajížděli brodští fotbalisté na hřiště vedoucího týmu Doks, který zatím suverénně ovládá tabulku krajského přeboru. Brod začal zápas aktivně a ve 4.min. se do slibné pozice dostal Hloušek, ale střílel velmi nepřesně. Hned z protiútoku měly Doksy první větší šanci, ale zakončení skončilo těsně vedle brodské branky. Ve 12.min. chyboval Novotný a přišla další šance domácích. Tu naštěstí brankář Kopal zlikvidoval a nohou vyrazil střelu na roh. V těchto minutách Brod nehrál dobře  a to potvrdila 18.min., kdy Král nezabránil centru do velkého vápna. Na ten si naběhl Kotlárem nepokrytý domácí Polívka, který o záda brankáře Kopala otevřel skóre zápasu 1:0. Bohužel pro domácí se střelec gólu při této akci zranil a musel se zraněním ramena do nemocnice. V 29.min. se dostal do slibné pozice Kysela, ale střílel nepřesně. V 36.min. se dostal po rohu k hlavičce Šilhán, ale Kotyk v domácí brance byl na místě. V 37.min. se po pěkné akci dostal k zakončení Hloušek, který protrhl své podzimní střelecké trápení a vyrovnal na 1:1. Vzápětí měli další šanci domácí a tečovaná střela skončila těsně vedle. Následný roh byl další krizový moment Brodu. Po obrovském závaru zastoupil na brankové čáře brodského brankáře Picek, který dostal míč do bezpečí. Remízový stav v poločase tak byl pro hosty velmi dobrý.

     Ve druhém poločase se hosté rapidně zlepšili a byli i nebezpeční. V 65.min. postupoval sám na branku soupeře Hloušek, ale trestuhodně nedal. Okamžitě na druhé straně zase přišla šance domácích, ale také bez gólového efektu. V 69.min.zazdil šanci Kysela. Pak přišel neuznaný gól Brodu za faul na brankáře a těžko to posoudit zda to tak bylo. Doksy měly ještě jednu velkou šanci po obrovské hrubce Novotného, kdy Kopal nejprve vyrazil a dorážku do prázdné branky hříšník Novotný naštěstí zablokoval. V 88.min. se penaltový zákrok na Svobodu nepískal. A tak zápas skončil smírně.

„První poločas se nám nepodařil dle našich představ. Ve druhém jsme předvedli, že hrát umíme a vedoucí tým jsme potrápili. Šance na výhru měly oba týmy. Myslím si, že se diváci nenudili a remíza je nakonec pro oba týmy spravedlivá.“  uvedl za Brod Kletečka Jaroslav.

Rozhodčí: Urbánek      ŽK: 1:3     Diváků: 80

Vyhledávání